
Geleneksel olarak insanlarımızın başvurduğu bir yöntemdir. Yıllardır insanlık yaşam sürecinde engellerle karşılaşmış tek başına çözmek yerine bir bilene danışma ihtiyacı duymuştur. sorunları sağlıklı çözümlere ulaştırmak ve danışmanla birlikte içsel yeni keşiflerde bulunmak, hayatımıza ve kendimize dair yeni farkındalıklar yaratmak, yaşamımıza anlam katmaya yöneliktir danışmanlık.
Ne işe yarar? Amacı nedir?
Kişisel, Sosyal, Eğitimsel ve Mesleki konularda :, kısa süreli ve uzun süreli sorun yaşayan bireyler, grup, aile, iş yaşamı ve sistemler üzerinde çalışır. kişilerin amaçlarını belirleme, karar verme, var olan problemlerini çözme ve ya nedene dayalı çözüm yollarını tartışırken: Bunu gizlilik, güven ve mahremiyet sağlayarak,tarafsız ve kişilik haklarına saygılı bir şekilde yapmaya özen gösterir.
Danışmanlık süreci
Psikolojik danışmanlık, danışanların insanları, olayları ve olup bitenleri olduğu gibi görebilme olgunluğuna erişmelerine yardımcı olur. Psikolojik danışmanın amacı telkin yada tavsiyelerde bulunmak değil, danışanın daha önce farkında olmadığı duygu, düşünce ve isteklerinin bilince ulaşma süreci içinde, kendisini anlamasına ve geliştirmesine yardımcı olmaktır.
Danışanların kendilerini iyileştirebilecek potansiyele sahip oldukları hedefine yönelik çalışma yürütülür.Bunu kendilerinin görerek , hayatı olduğu kabullenip, her şeyi kontrol edemeyeceklerini kabullenmelerine yardımcı olur.
Psikolojik danışma hizmeti gönüllük esasına göre yürütülür, İctenlik ve samimiyet odaklıdır.
Danışan,yaşamının sorumluluklarını almaya hazır ve değişime açıktır.Danışma seansları Danışan Odaklı olarak yapılır.
Ne zaman danışmanlığı başvurmalıyım
Bireysel gelişim amacıyla, Güncel yaşamın getirdiği sorunlar ve sorumluluklar nedeniyle bu durumun farkında olan ve çözüm yolları arayan herkezin başvurabileceği bir destek sürecidir.
- Ergenler ve çocuklar
- Anne adayları
- Evlilik veya ilişki danışmanlığı